Zašto muškarci žele da im se netko divi?

Muškarac
Pixabay

Iskreno divljenje je velika motivacija za većinu muškaraca. Kada žena kaže muškarcu da joj je on odličan, to većinu muškaraca potakne na još veća postignuća. Počnu se doživljavati sposobnima preuzeti nove odgovornosti i postati bolji nego što trenutno jesu.

Motivacija za životne odgovornosti

Ta im motivacija pomaže da se pripreme za životne odgovornosti. Ne samo da divljenje potiče, nego i nagrađuje sadašnja muževa postignuća. Kada žena kaže mužu da cijeni  nešto što je učinio, to mu pruža veće zadovoljstvo nego kad dobije plaću. Žena bi trebala cijeniti muža zbog onoga kakav on jest, a ne zbog onoga kakav bi ona htjela da bude.

Ženina podrška kao ključan faktor napredka

Nekim muškarcima divljenje pomogne i da vjeruju u sebe. Bez toga, kao da su puno svjesniji svojih mana. Često ne žele ići savjetniku jer ne žele da ih netko kritizira. Muškarci zauzmu obrambeni stav kad ih netko kritizira, dok ih pohvala i divljenje motivira i daje im snagu.  Muškarac očekuje i treba mu da njegova žena bude njegov najveći obožavatelj. Iz njezine podrške on crpi samopouzdanje i uglavnom uspijeva postići puno više ako ga ona ohrabruje.

Nisko samopouzdanje

Nisko samopouzdanje, što je čest problem kod mnogih muškaraca ili žena, razvija se vrlo rano – u djetinjstvu u obitelji u kojoj žive. Muškarac s niskim samopouzdanjem vrlo je vjerojatno imao prijatelje ili obitelj koja ga je kritizirala i nabijala mu na nos nedostatke. Vrlo je nezdravo za mentalno zdravlje okružiti se ljudima koji stalno kritiziraju dok vas osobe kojima nije problem ohrabriti i dati podršku  potiču da ostvarite svoj potencijal.

Muškarac cvjeta kad mu se žena divi. Muškarci bi trebali biti zahvalni ženama za takvu emocionalnu podršku jer bez nje, njihovo bi samopouzdanje, glavni izvor njihovog uspjeha, bilo ozbiljno narušeno i na kraju bi se raspalo.