Ususret Valentinovu

ljubav

U vrijeme Valentinova mnogo se govori o ljubavi. Kupuju se prigodni pokloni, cvijeće, napiše se prigodna čestitka ili čak ljubavno pismo, učini se mali znak pažnje voljenoj osobi kako bi rekli jedni drugima — volim te, ljubim te. A kad nas netko blagoslovi takvim malim znakom pažnje, normalno je da toj osobi zahvalimo.

Božje ljubavno pismo

Netko je rekao da je Biblija Božje ljubavno pismo čovjeku. Evo malog mozaika iz Svetoga pisma koji govori o Božjoj ljubavi, brizi i privrženosti čovjeku.
Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao, kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje. Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga. (Ps 139:13-16)

Dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim. Ne boj se jer ja sam s tobom. (Iz 43:4;5)

Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni. (Iv 3:16)

U ljubavi nas predodredi da budemo njegovi sinovi po Isusu Kristu. (Ef 1:5).

Bog je pun milosti i njegova ljubav prema nama je velika. (Ef 2:4)

Zamislite samo kakvu nam je ljubav iskazao Otac: da se zovemo Božjom djecom. (1 Iv 3:1)

Dragi moji prijatelji, volimo jedni druge jer ljubav dolazi od Boga. Tko god voli, postao je Božje dijete i poznaje Boga. Tko ne voli, nije upoznao Boga jer Bog je ljubav. Bog nam je ovako pokazao svoju ljubav: poslao je svoga jedinog Sina na svijet da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi voljeli Boga, nego je on volio nas i poslao svoga Sina da bude žrtva koja uklanja naše grijehe. (1 Iv 3:7-10) I Bog će otrti svaku suzu iz tvojih očiju. (Otk 21)

Ovo je samo djelić Božjeg ljubavnog pisma čovjeku zapisan u Svetome pismu — Bibliji. Iskazuješ li zahvalnost Bogu za njegovu ljubav? Širiš li njegovu ljubavi?

prop. Mladen Dominić
Pastor Kristove Crkve Varaždin

Čitajući Sveto pismo učimo o Božjoj ljubavi i njegovoj nakani za naš život. Zato Vam nudimo BESPLATAN primjerak Biblije, tiskane u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti (rimokatolička izdavačka kuća). Nazovite nas na 042 311 202.
Kristova Crkva Varaždin
Ul. braće Krajanski 14
kristova-crkva.hr