Pravilo radikalne iskrenosti u braku

iskrenost u braku

Tri su vrlo važna razloga zbog kojih su iskrenost i otvorenost  iznimno važni u braku. Prvo, daju jasan plan za bračnu prilagodbu. Iskreni i otvoreni supružnici vrlo brzo mogu otkriti svoje probleme i ako znaju pregovarati, mogu ih se tako brzo i riješiti. Nedostatak transparentnosti  skriva i probleme i rješenja tih problema.  Što više činjenica imate, bolje ćete razumjeti jedno drugo.  Što se više bude razumjeli vjerojatnije ćete smisliti rješenje za svoje probleme. Drugi razlog za iskrenost  i otvorenost u braku je da su neiskrenost ili bilo kakvo prikrivanje istine bolno uvredljivi.  To je jedno od šest najvećih uništivača ljubavi. Treći razlog zbog kojeg je radikalna iskrenost vrlo važna u braku je zato što zadovoljava važnu emocionalnu potrebu. Budući da je potreba za iskrenošću i otvorenošću  u braku toliko važna mnogim ženama postoji pravilo koliko daleko muž i žena trebaju ići u otkrivanju sebe. Pravilo je podijeljeno na četiri dijela i zove se Pravilo radikalane iskrenosti.

  1. Emocionalna iskrenost – otkrijte svoje misli, osjećaje, ono što volite i ono što ne volite. Drugim riječima, otkrijte svoje emocionalne reakcije – pozitivne i negativne – na događaje u svom životu, pogotovo vezano uz ponašanje svog muža ili žene.
  2. Iskrenost o prošlosti – otkrijte informacije o svojoj prošlosti, pogotovo događaje koje otkrivaju vaše slabosti i promašaje.
  3. Iskrenost o sadašnjosti – otkrijte informacije o svakodnevnim događajima. Otkrijte mužu ili ženi svoje planove s naglaskom na one koji na neki način utječu na njega ili nju.
  4. Iskrenost o budućnosti – otkrijte svoje misli i planove za buduće događaje i ciljeve.

Autor: Willard F. Harley

Podijeli: