Postoji li lijek za netrpeljivost u braku?

netrpeljivost u braku

Najbrže djelujući lijek za netrpeljivost u braku i najkraći put da ponovo postanete jedno drugom neodoljivi leži u tome da počnete ispunjavati jedno drugome osnovne emocionalne potrebe. Parovi koji imaju sretan brak već su svjesni tog principa. Oni su naučili kako da im brak bude jedan od prioriteta u životu. Uložili su trud u prave stvari značajne za sretan život.

U brak treba ulagati

Svima nam nedostaje znanja i vještina u ispunjavanju tuđih emocionalnih potreba. Ljudi se žale kako upoznavaju samo sebične ljude. Nisu u stanju vidjeti vlastitu sebičnost. Naše društvo nije naučilo ljude da ispunjavaju jedni drugima potrebe. To pogotovo dolazi do izražaja u braku i to je utjecalo na visoku stopu razvoda brakova.
Brak nije samo društvena institucija u koju svi ulaze jer su se zaljubili i onda su živjeli sretno do kraja života. Brak je kompleksan odnos i treba puno ulagati u taj odnos.

Različite emocionalne potrebe

Svi smo mi jedinstveni. Prosječna žena ima pet emocionalnih potreba koje su joj najvažnije. Te potrebe su uglavnom: nježnost, razgovor, iskrenost i otvorenost, financijsko uzdržavanje i predanost obitelji. Kod muškaraca su važnije neke druge potrebe kao što su: seksualno ispunjenje, rekreativno zajedništvo, fizička privlačnost, pomoć u kući i divljenje.

Što trebaju muškarci?

Često muževi i žene ne uspijevaju ispuniti jedni drugima emocionalne potrebe jer ih uopće ne primjećuju, a ne zato što ih iz sebičnih razloga ne žele uzeti u obzir. Morate saznati koje su potrebe bitne vašem supružniku i uložiti trud u vaš brak da bi ga poboljšali. Kada naučite ispunjavati jedno drugome najvažnije emocionalne potrebe, savladat ćete jednu od najvažnijih životnih lekcija. Ovo je isprobani lijek za netrpeljivost u braku. Više o tome kakvi su muškarci i što žele saznajte u članku Zašto muškarci žele da im se netko divi?