Isprobajte najbolje ekološke tenisice i očuvajte vaše zdravlje

Ekološke tenisice Miret Agave

Ekološke tenisice – što je to?

U posljednje vrijeme ljudi su napokon postali svjesniji potrebe za zaštitom okoliša. Više se pazi na kvalitetu namirnica, na zdravu prehranu, izbjegavanje nerazgradivih materijala kad god je to moguće i prelazak na održive izvore energije. Ovaj trend postao je popularan i kada je u pitanju moda. Na globalnom tržištu polako se pojavljuje obuća koja odbacuje naftne derivate i okreće se prirodnim materijalima s naglaskom na održivost.

Najbolje ekološke tenisice

ekološke tenisice
Braća Boljar – Miret

Možda niste znali, ali braća Boljar iz Duge Rese imaju najbolje ekološke tenisice u ovom dijelu Europe. Domagoj je stekao dragocjeno iskustvo u međunarodnom poslovanju i imao priliku raditi s nekim od najprestižnijih svjetskih modnih brendova. Hrvoje je pak zadužen za dizajn i razvoj obuće. Zajedno vode tvrtku Miret. Oduvijek rade zajedno, stoga ne čudi da se savršeno nadopunjuju. Obućarstvo je zapravo obiteljski biznis koji su naslijedili od oca, a potom ga gradili i usavršavali.

Da razviju svoje prve ekološke tenisice trebalo im je punih pet godina, a sam proces bio je težak i financijski zahtjevan. Kad su shvatili da se ne mogu osloniti na proizvođače materijala iz obućarske industrije, tražili su partnere čija je okosnica ekologija i održivi razvoj. Nakon toga bilo je potrebno razvijati i testirati materijale koji zadovoljavaju kriterije potrebne za ovakvu vrstu obuće.

Daleko od očiju javnosti

Inače se tenisice proizvode od nerazgradivih, sintetičkih materijala. Istina je da se radi o jednoj od štetnijih industrija koja u proizvodnji koristi vrlo otrovne kemikalije. Kad kupujemo tenisice obično ne razmišljamo o tome od čega su  napravljene i kako sintetički dijelovi u okolišu mogu ostati tisućama godina ne razgradivši se. Čak i kad su izrađene od kože, ona tijekom razgradnje u okoliš ispušta štetne kemikalije. Procesi proizvodnje često se odvijaju na drugim kontinentima, daleko od očiju javnosti, što znači da nam nije razvijena svijest o njezinoj štetnosti za okoliš.

Ovo često prolazi ispod radara i o tome se ne govori. Sintetički materijali i potplati od umjetne gume, izvor su mikro plastike koja onečišćuje zemlju, more, zrak i rezerve pitke vode. Na taj način dolazi u naše tanjure i završava u našem organizmu. Upravo ta spoznaja potaknula je ova dva brata da proizvedu ekološki prihvatljive tenisice sa samo 3% umjetnih vlakana, koja se uglavnom odnose na ljepilo i konce.

Samo prirodni materijali

Odlučili su iskoristiti kombinaciju najotpornijih prirodnih materijala kako bi proizveli udobne i kvalitetne tenisice s minimalnim štetnim utjecajem na okoliš. Njihove tenisice izrađene su od kaučuka, konoplje, pluta, kenafa, jute, pamuka, kukuruza, eukaliptusa i najkvalitetnije novozelandske vune. Mislili su na svaki detalj kako bi tenisice bile vizualno atraktivne, a istovremeno izdržljive, udobne i izrađene od potpuno prirodnih materijala.

Ekološke tenisice Flora Medley
Model Flora Medley izrađen je od vune, konoplje, pluta i eukaliptusa.

Ekološke tenisice su prozračne i lagane, otporne na gljivice i neugodne mirise te su zahvaljujući prirodnim svojstvima vune otporne na vodu i prljavštinu.

Budući da podržavamo sva nastojanja za očuvanje okoliša i vraćanje prirodnim materijalima, u suradnji s tvrtkom Miret za vas smo pripremili kod za 10% popusta na cjelokupni iznos prilikom kupovine na internet trgovini miret.co

Kod za popust na cjelokupni iznos