Koji je lijek za nespojive bračne partnere?

Supružnici

Najbrže lijek za nespojivost bračnih parova i najkraći put da ponovo postanete jedno drugom neodoljivi leži u tome da počnete ispunjavati jedno drugome osnovne emocionalne potrebe. Parovi koji imaju sretan brak već su svjesni tog principa i naučili su kako da im brak bude jedan od prioriteta u životu. Uložili su trud u prave stvari značajne za sretan život.

U brak treba ulagati

Svima nam nedostaje znanja i vještina u ispunjavanju tuđih emocionalnih potreba. Ljudi se žale kako upoznavaju samo sebične i neosjetljive ljude. Nisu u stanju vidjeti vlastitu sebičnost i neosjetljivost.Naše društvo nije naučilo ljude da ispunjavaju jedni drugima potrebe – pogotovo u braku i to je utjecalo na visoku stopu razvoda brakova.
Brak nije samo društvena institucija u koju svi ulaze jer su se zaljubili i onda su živjeli sretno do kraja života. Brak je kompleksan odnos koji zahtijeva posebnu edukaciju i sposobnost za ispunjavanje potreba suprotnog spola.

Različite emocionalne potrebe

Svi smo mi jedinstveni. Prosječna žena ima pet emocionalnih potreba koje su joj najvažnije. Te potrebe su uglavnom: nježnost, razgovor, iskrenost i otvorenost, financijsko uzdržavanje i predanost obitelji. Kod muškaraca su važnije neke druge potrebe kao što su: seksualno ispunjenje, rekreativno zajedništvo, fizička privlačnost, pomoć u kući i divljenje.

Saznajte koje su emocionalne potrebe vašeg supružnika

Često muževi i žene ne uspijevaju ispuniti jedni drugima emocionalne potrebe jer ih uopće ne primjećuju, a ne zato što ih iz sebičnih razloga ne žele uzeti u obzir. Morate saznati koje su potrebe bitne vašem supružniku i uložiti trud u vaš brak da bi ga poboljšali. Kada naučite ispunjavati jedno drugome najvažnije emocionalne potrebe, savladat ćete jednu od najvažnijih životnih lekcija.

Podijeli: