Kako možete imati dugotrajan i sretan brak?

sretan brak

Ako se uskoro planirate vjenčati ili ste već u braku i želite osigurati sreću i uspjeh svog braka, evo 10 načina koji pomažu da imate dugotrajan i sretan brak.

1. Budite zahvalni i zadovoljni

Zavist će vaš brak učiniti nesretnim. Stoga, prestanite biti zavidni drugim ljudima. Prihvatite nesavršenosti svog partnera, veze i sebe. Usredotočite se na dobrote i blagoslove u svom životu  i budite zahvalni što ih imate.

2. Budite nesebični

Dajte prioritet sreći supružnika i djece. Čak i ako zaboravite usrećiti se, na kraju ćete se osjećati sretnijima kad vidite radost i smijeh svoje obitelji. To je zato što njihova sreća prirodno postaje i vaša sreća.

3. Vježbajte zajedno

Znanstveno je dokazano da nas vježbanje čini sretnijima. Istraživanja sugeriraju da vježbanje može potaknuti dopamin, organsku kemikaliju koja djeluje kao hormon i neurotransmiter u mozgu koji je neophodan za stvaranje osjećaja zadovoljstva, nagrade i sreće. Redovito vježbanje također poboljšava vaše performanse u spavaćoj sobi, što je važno za postizanje zdravih i intimnih odnosa.

4. Imajte privatnosti

Uplitanje roditelja i rodbine u vaš brak može prouzrokovati stres i probleme u vašem životu. Da biste to spriječili, sa svojom obitelji živite odvojeno od vaših roditelja. Naravno, uvijek će vas moći posjetiti ili vi njih, u bilo koje doba godine.

5. Budite iskreni

Ako ste iskreni i vjerni svojim riječima, nećete varati jer ćete učiniti sve da ispunite svoja obećanja. Kad ste iskreni, supružnik će vam također vjerovati prirodno i lako. Vaš partner neće imati dvojbi i nesigurnosti. Vaš će brak sigurno biti sretniji.

6. Ne prisiljavajte svog supružnika na promjenu

Ako vam se nešto ne sviđa kod vašeg muža ili žene, bilo da je riječ o stavu ili nekoj navici, nemojte ih prisiljavati na promjenu. Jednostavno ćete ih natjerati da se osjećaju osuđeno, a to bi moglo rezultirati samo beskrajnim prepirkama, čineći vaš brak nezdravim. Umjesto toga, budite im uzor i nadahnite ih na promjenu koju želite vidjeti u njima. Oni sami moraju promijeniti sebe. Vi budite tu da im pružite podršku i nadahnuće.

7. Uvijek se brinite za supružnika

Pomažite partneru u obavljanju kućanskih poslova. Probudite se rano da biste svojoj supruzi skuhali zdrav doručak. Pokupite je iz njezina ureda svaki dan nakon zamornog posla. Brinite o supružniku kad je bolestan. Masirajte ga kako bi se osjećao opušteno i bez stresa. Uvijek budite promišljeni i pokažite koliko se brinete za supružnika.

8. Progutajte svoj ponos

Budite ponizni. Priznajte da niste uvijek u pravu. Priznajte svoje pogreške i iskreno tražite oprost. Uz poniznost, u vašem će braku jednostavno biti više mira i sreće.

9. Slušajte svog partnera

To će vam pružiti više prilika da bolje upoznate svoje partnere i shvatite ih dublje. A ako ste potpuno predani, osjetit ćete i ono što je u njihovom srcu. Ako osjetite njihovu radost i tugu, znat ćete kako održati njihovu sreću i odmaknuti ih od tuge.

Štoviše, kad počnete slušati, prestat ćete i prigovarati. Kad ne bude mučenja, vaš će brak imati više mira i harmonije.

10. Budite strpljivi bez obzira na sve

Bez obzira koliko je život težak, bez obzira koliko dugo morali čekati da dobre stvari dođu i bez obzira koliko vas dvoje bili udaljeni, sve dok imate strpljenja, vaš brak će biti sretan brak. Strpljenje je vrlina koja vas čini snažnijima i blaženijima usred kušnji i problema u vašoj vezi.

Zaključak

Nije dovoljno samo željeti sretan brak, već u njega morate ulagati. Zato je potrebna vaša vjera koja se očituje vašim djelima ili postupcima.

Osim toga, vaš partner treba vašu čistu ljubav. Ljubav koju hrabro dajete ne očekujući išta zauzvrat. Ne zaboravite da je Bog uvijek tu za vas i pomoći će vašoj obitelji kad vam se čini da vaši napori nisu dovoljni.