Kako iskreno oprostiti onima koji su vas povrijedili?

Oprostiti

Thomas Baur tvrdi da je bio u nebu i tamo sreo svog pokojnog oca i sestru. To iskustvo ga je promijenilo i iscijelilo mu srce. Odnos s njegovim ocem godinama uopće nije bio dobar. Djetinjstvo mu je bilo obilježeno nasiljem, tugom i usamljenošću. Nikako nije mogao oprostiti svome ocu.

Čežnja za smrću

Od ranog djetinjstva osjećao je čežnju za smrću. S 9 godina odlučio je sebi oduzeti život. U kaubojskim filmovima vidio je kako to rade, treba mu samo konopac i grana. U svom naumu nije uspio jer je konopac pukao.

Kad je došao kući dobio je još batina. Nije se osjećao voljenim. Bio je jako nesretan. Ponovo je pokušao samoubojstvo. Ovaj put je uzeo puno tableta i popio ih. Zaspao je.

Poruka anđela

U snu je vidio anđela koji mu je nosio poruku. Rekao mu je: „Nemoj odbaciti život jer si dragocjen u Božjim očima“. Pitao se što je to dragocjeno u njegovom životu. Sada je znao da Bog postoji. S 14 godina pridružio se neonacistima jer se među njima osjećao prihvaćenim. Sestre su postale kršćanke i to mu je bilo prihvatljivo, ali nije htio da njega petljaju u to.

Jednog dana je došao jako gladan kući, a one su rekle da idu na konferenciju u crkvu i da će tamo biti i hrane. Otišao je s njima u crkvu. Uvijek se pitao tko je Bog i u propovijedi koju je tamo slušao, čuo je o Isusu i Njegovoj ljubavi.

Odlučio je predati svoj život Bogu. Prije je bio jako agresivan, bio je u stanju potući se čak i ako ga netko samo pogleda. Bog ga je sada mijenjao.

Ubrzo nakon obraćenja otac mu je bio u teškom stanju i završio je u bolnici. Dok je bio u posjeti čuo je glas koji mu je rekao da ako danas ne oprosti svom ocu, on će umrijeti. Imao je veliki teret na sebi. Otišao je u šumu moliti se.

Kako oprostiti kad boli?

Htio je oprostiti svom ocu, ali nije mogao. Vidio je pred očima ružne scene iz djetinjstva. Molio se Isusu da mu On pomogne oprostiti ocu.

Izgovorio je to i pao mu je teret sa srca. Za 14 dana otac je izašao iz bolnice i to je bilo pravo Božje čudo. Nitko nije mislio da će preživjeti. Otac je živio još 6 godina i zatim umro.

Njegov odnos prema ocu se mijenjao, ali i njegov otac je promijenio svoje ponašanje. Kad je otac umro bio je jako tužan jer su nedugo prije toga izgladili odnose.

Istinski mir

Dok je spavao za vrijeme leta avionom, imao je viziju u kojoj je bio uznesen na nebo. U nebu je sreo pokojnog oca i sestru. Vidio je oca kako se smije kao nikad prije, imao je istinski mir.

Pitao je Boga: “Kada se moj otac obratio?” a On mu je rekao da je njegovo oproštenje pokrenulo taj proces. Što se  dogodilo nakon toga  pogledajte u videu.