Bio sam šef tiranin

Tiranin

Walter Stuber je kao poduzetnik imao samo jedan cilj u životu, a to je uspjeh. Znao je i po 14 sati provoditi na poslu. Slabost i pogreške u njegovoj tvrtki bile su zabranjene. On je šef i određivao je što je ispravno. Jao onome tke je mislio drugačije. Imao je 49 zaposlenih. Tko je mislio drugačije od njega dobio je otkaz. Cilj mu je bio da tvrtka neprestano raste. Kao mali dobio je spastičnu paraplegiju i postao je invalid. Radilo se o infekciji koja je utjecala na cijeli njegov život.

Surovost prema radnicima

Nakon završetka škole počeo je raditi u građevinskoj tvrtki. Radio je kao krovopokrivač, a strašno se bojao visine. Znao je da taj posao nije za njega. Odlučio je osnovati vlastitu tvrtku i imao je ambiciju biti najbolji. Htio je imati najbolje suradnike i zato je bio jako strog. U stvari, bio je surov prema njima. Njegovi radnici su bili pod stalnim pritiskom. Otkaze je lako davao svima koji se ne bi slagali s njim. Njegova tvrtka je dospjela u probleme jer su prekršili Zakon o radnom vremenu i morali su platiti jako veliku kaznu. Zbog pogrešnih odluka tvrtka je skoro propala. 2012. godine je imao zdravstvene probleme zbog kojih je jedva hodao. Imao je cistu u spinalnom kanalu koju je trebalo operirati. Liječnici su mu rekli da nakon operacije neko vrijeme neće moći hodati.

Ležeći nepokretan upoznaje Boga

Dok je ležao u krevetu imao je puno vremena za razmišljanje. Božji tihi glas mu je došao kad je najmanje očekivao. Pitao se hoće li otići u pakao kada umre. Saznao je da postoji grupa “Kršćani u gospodarstvu. Tamo je mogao otvoreno razgovarati o svojim problemima. Prihvatao je savjete ljudi iz grupe. Isus je na postelji došao u njegov život i počeo ga mijenjati. Postao je puno bolji prema radnicima. Dok je ležao njegov poslovni partner je dolazio svaki drugi dan kod njega. Primjetio je da se promijenio. Shvatio je da se treba sviđati svojim suradnicima, a ne da imaju strah od njega.

Promjena karaktera

Ovaj put uspjeh je drugačije posložio. Shvatio je da tvrtka ne mora biti velika da bi bila uspješna. Bio je sretan i zadovoljan kad je radio uz Božju pomoć. Čak mu se i zdravlje popravilo. Postao je mirniji, ljubazniji i imao je bolji odnos sa svima. On je počeo svako jutro razgovarati s Bogom i iskusio je u svom životu Božju milost koja ga vodi svaki dan u nove pobjede.

Podijeli: