4 obiteljske aktivnosti za koje vam ne treba novac

Obiteljske aktivnosti

Obiteljske aktivnosti ne moraju biti skupe da bi bile nezaboravne, zabavne ili uzbudljive. Te aktivnosti mogu biti jednostavni svakodnevni događaji koji svima izmame osmijeh na lice i donosu zabavu. Evo nekoliko ideja za početak:

1. Party pod zvijezdama

Trebat će vam: grickalice, deke, jastuci, vodič za promatranje zvijezda i dalekozor.

Prije nego što padne mrak, trebate pripremiti dio svog dvorišta s najjasnijim pogledom na nebo. Možete razmisliti i o odlasku u lokalni park ili na neku livadu s koje možete gledati nebo bez sjaja uličnih svjetiljki.

Kad padne mrak, pripremite deke i jastuke, nađite savršeno mjesto i smjestite se. Svakako ponesite puno grickalica. Raširite deke na travu i osigurajte jastuk za svakog člana obitelji. Jastuci su bitni jer će svima biti udobno i više ćete uživati. Pripremite zanimljive priče i legende o zvijezdama i sazviježđima, ali pazite da ne pretjerate. Previše priče o povijesti svakog sazviježđa možda neće svima biti zanimljivi.

Umjesto toga, razmislite o tome da svako dijete koristi dalekozor i da odabere svoju omiljenu zvijezdu, a vi pokušajte pogoditi koja je to. Vjerojatno nikada nećete identificirati koju zvijezdu gledaju, ali to je pola zabave. Imenujte zvijezde. Napravite vlastita sazviježđa. Pričajte priče o zvijezdama i pitajte djecu što bi izgradili da mogu stvoriti vlastiti svijet na svojoj planeti.

U svakom slučaju, najveći dio troškova bit će hrana i to je odličan način da za malo novaca provedete zabavno vrijeme sa svojom obitelji. Uz malo truda, ovo bi mogla postati jedna od omiljenih obiteljskih aktivnosti.

2. Vodena zabava

Trebat će vam: plastična folija ili cerada, crijevo za vodu, deterdžent za suđe ili šampon, ručnici, kupaći kostimi i brdo.

Tko ne voli vodene parkove? No, priznajmo, ići u vodeni park s četveročlanom obitelji može biti značajan izdatak. Zato uz malo domišljatosti možete dobiti zabavu uz daleko manje ulaganje.

Pronađite nizbrdicu. Možda ne postoji u vašem dvorištu, ali uz malo truda sigurno ćete naći jednu u blizini. Nakon toga sve je jednostavno. Uzmite dovoljno dugačku plastičnu foliju ili ceradu  i razmotajte po nizbrdici. Uzmite vrtno crijevo za zalijevanje i pustite vodu da curi niz plastičnu foliju. Ako želite pojačati klizavost, dodajte malo deterdženta za suđe ili šampona i uživajte u klizanju.

3. Traženje blaga u knjižnici

Trebat će vam: članska iskaznica knjižnice

Ovo je odlična i poučna obiteljska aktivnost za sve članove. Cilj igre je pronaći knjigu ili knjige s unaprijed zadanim likovima ili temama. Svi članovi obitelji mogu igrati, a na kraju ćete završiti s hrpom zanimljivih priča koje samo čekaju da budu otkrivene u danima koji slijede. To je vrsta aktivnosti koja je potpuno besplatna, ako ne računate članarinu.

Opće pravilo za ovu aktivnost je odvesti obitelj u lokalnu knjižnicu. Odrediti vrijeme trajanja, npr. 30 minuta (vi odlučujete koliko vam vremena treba). Svaki član treba imati kontrolni popis Lova na blago i poštivati pravila. Igrači moraju pronaći knjige koje uključuju teme/aktivnosti/likove/itd. koje imaju na popisu. Pravila smišljate sami, ali kad ih jednom utvrdite, ne možete ih mijenjati do kraja igre.

4. Noć društvenih igara

Trebat će vam: društvene igre, igre s kartama/kockicama ili videoigre.

Noć obiteljskog igranja može biti vrlo zabavna za vašu djecu. Samo pazite na činjenicu da videoigre mogu izazvati ovisnost kod djece. Što god odlučili igrati, uživajte u zajedničkom vremenu.

Društvene igre – možete igrati Monopoly, Čovječe ne ljuti se, Uno, Catan ili Pogodi tko sam. Zabavite se s klasicima, predstavite stratešku igru ​​poput Rizika i budite spremni uživati. U svakom slučaju, društvene igre stvaraju atmosferu obiteljske interakcije koja je zabavna i potiče natjecateljski duh.

Isprobajte zajedničke videoigre. Možda ste podcijenili koliko obiteljsko okupljanje oko igraće konzole može biti zabavno. Dostupne su mnoge videoigre za više igrača. Ovo može omogućiti savršenu zabavu za cijelu obitelj i bit ćete iznenađeni količinom interakcije tijekom igranja. Svakako budite oprezni i kontrolirajte vrijeme provedeno u ovom načinu zabave.

Zaključak

Postoje brojne mogućnosti za obiteljske aktivnosti bez velikih novčanih izdataka. Kao roditelji, možete postati frustrirani zbog onoga što ne možete priuštiti djetetu, ali razmislite što možete ponuditi svojoj djeci da je zabavno i da nije preskupo. Najljepši dar koji možete ponuditi svom djetetu je vrijeme provedeno s njim. Uživajte jedni s drugima.